Kan ik Quick-Step laminaat rondom een kachel plaatsen?

Ja, dat kan je. Maar je moet een aantal zaken in overweging nemen.

Kachels zijn vaak zwaar. De poten van een kachel moeten dus groot genoeg zijn om de puntbelasting op je laminaatvloer tot een minimum te beperken. Zorg dat het contactoppervlak voor iedere poot op z’n minst 25 cm² (5x5 cm) bedraagt*. Is dit niet het geval? Dan raden we je aan een stevige (metalen of glazen) onderzetplaat te installeren om zo het gewicht van de kachel beter te verdelen.

Soms wordt de omgeving onder en rondom een kachel te warm. Met onnodige spanning op de vloerpanelen als gevolg. Vaak biedt een metalen of glazen onderzetplaat de oplossing. Deze plaat verdeelt zowel het gewicht als de warmteafstraling van de kachel en beschermt je vloer zo tegen alle schade.

Wanneer je een kachel opent, kunnen wel eens vonkjes de kamer binnenspringen en kleine brandvlekken op je vloer achterlaten. Maar wie zich brandt, moet niet altijd op de blaren zitten: een beschermende onderlegplaat vermijdt verschroeide vlekjes en zorgt dat je laminaatvloer brandschoon blijft.


*Deze voorzorgsmaatregelen zijn ook van toepassing voor andere zware meubelstukken, zoals aquaria.

Ook interessant:

Ontdek alle laminaten vloeren


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Wat is een laminaatvloer?
  • Kan Quick-Step-laminaat geinstalleerd worden boven op een bestaande vloer?
  • Ik ben gevoelig voor allergieën. Is Quick-Step laminaat een goede keuze?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.