Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Veelgestelde vragen over laminaat

Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Vocht en vochtproblemen voorkom je maar beter dan dat je ze achteraf moet oplossen. Enkele tips:

  • Ondanks de uitstekende vochtwerende eigenschappen van Quick-Step-laminaatvloeren, raden we niet aan om Quick-Step-laminaat te plaatsen in vochtige ruimten (sauna’s, waskamers, enz.). Quick-Step heeft voor badkamers vloeren met ‘Hydroseal’-technologie ontwikkeld. ‘Hydroseal’ is een innovatieve, waterafstotende coating die voorkomt dat water in de groeven van de vloer dringt. Daardoor wordt de vloer perfect geschikt voor vochtige ruimten, waaronder badkamers.

  • Je Quick-Step-laminaatvloer mag niet gewassen worden. Vermijd te allen tijde stilstaand water en andere vloeistoffen op het vloeroppervlak.

  • Met de Quick-Step-onderhoudskit kun je de vloer gemakkelijk droog of met een minimum aan water (vocht) reinigen. De Quick-Step Clean kit bevat een microvezeldweil en een geschikt reinigingsproduct.

  • Los zand en stof moet altijd verwijderd worden met een stofzuiger. Dagelijks schoonmaken kan ook met een droge microvezeldweil. Je kunt het microvezeldoekje lichtjes bevochtigen en Quick-Step-reinigingsproduct toevoegen aan het schoonmaakwater om hardnekkig vuil te verwijderen of om de vloer intensiever schoon te maken.

Ook interessant:

Bekijk de video


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meest gestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Veelgestelde vragen over vinyl

Vragen over Quick-Step PVC-vloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top