Heb ik echt uitzettingsvoegen tussen elke kamer nodig?

Quick-Step laminaatvloeren zetten uit en krimpen volgens de veranderde luchtvochtigheid in de kamer. De kernplaat van HDF is isotroop: ze werkt in gelijke mate in de lengte en de breedte. Dat betekent dat het heel belangrijk is dat je aan alle wanden, rond buizen van verwarmingselementen enz. een uitzettingsvoeg van 8 tot 10 mm aanbrengt.

Het is ook aanbevolen dat je uitzettingsvoegen voorziet onder de deuren tussen kamers, om ze te scheiden. Als de vloer met een lengte van meer dan 13 strekkende meter wordt geplaatst, van kamer tot kamer - bijvoorbeeld over een gang - kan dat de vloer onder spanning brengen en eventueel vervormen (hij kan naar boven toe kromtrekken). Dat zou kunnen gebeuren als de ene kamer wel en de andere niet verwarmd is, of wanneer bijvoorbeeld in een van de kamers een zwaar meubel staat. Daarom raden we aan enkele kamers van de andere te scheiden door onder de deuren tussen de kamers uitzettingsvoegen aan te brengen.

Ook interessant:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Wat is de maximale vloerlengte die ik zonder uitzettingsvoeg kan plaatsen?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.