Wat is de maximale vloerlengte die ik zonder uitzettingsvoeg kan plaatsen?

De maximale vloerlengte die je zonder een uitzettingsvoeg kunt plaatsen, hangt vooral af van twee factoren:

  • de vorm van de kamer waar je de vloer zult plaatsen 
  • het klimaat in de kamer

Als de kamer min of meer vierkant is en het klimaat in de kamer niet te sterk schommelt tussen de weekdagen en het weekend, of in de loop van de dag, kun je een lengte tot 13 strekkende meter leggen zonder extra uitzettingsvoegen in de vloer. De uitzettingsvoeg aan de wand moet in functie zijn van de totale lengte. Voor lengten van 13 meter moet je een uitzettingsvoeg van 13 tot 20 mm voorzien.

Ontdek alle afwerkingsprofielen

Het is ook aanbevolen dat je uitzettingsvoegen voorziet onder de deuren tussen kamers, om de kamers van elkaar te scheiden. Als de vloer met een lengte van meer dan 13 strekkende meter wordt geplaatst, van kamer tot kamer - bijvoorbeeld over een gang - kan dat de vloer onder spanning brengen en eventueel vervormen (hij kan naar boven toe kromtrekken). Dat zou kunnen gebeuren als de ene kamer wel en de andere niet verwarmd is, of wanneer bijvoorbeeld in een van de kamer een zwaar meubel staat. Daarom raden we aan enkele kamers van de andere te scheiden door onder de deuren tussen de kamers uitzettingsvoegen aan te brengen.


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Heb ik echt uitzettingsvoegen tussen elke kamer nodig?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.