Go to content Go to search

Wat is de maximale vloerlengte die ik zonder uitzettingsvoeg kan plaatsen?

De maximale vloerlengte die je zonder een uitzettingsvoeg kunt plaatsen, hangt vooral af van twee factoren:

  • de vorm van de kamer waar je de vloer zult plaatsen 
  • het klimaat in de kamer

Als de kamer min of meer vierkant is en het klimaat in de kamer niet te sterk schommelt tussen de weekdagen en het weekend, of in de loop van de dag, kun je een lengte tot 13 strekkende meter leggen zonder extra uitzettingsvoegen in de vloer. De uitzettingsopening langs de wanden is afhankelijk van de klimaatomstandigheden van de ruimte. Het uitzetten en krimpen gebeurt lineair, dus hoe groter het oppervlak, hoe groter de speling bij de rand moet zijn.

Ontdek alle afwerkingsprofielen

Het is ook aanbevolen dat je uitzettingsvoegen voorziet onder de deuren tussen kamers, om de kamers van elkaar te scheiden. De luchtvochtigheid in een ruimte kan per seizoen verschillen, dus is het belangrijk dat de vloer kan uitzetten en krimpen. Zorg dus altijd aan alle kanten van de vloer, rond buizen, aan dorpels en onder deuren voor een uitzettingsopening.

Dat zou kunnen gebeuren als de ene kamer wel en de andere niet verwarmd is, of wanneer bijvoorbeeld in een van de kamer een zwaar meubel staat. Daarom raden we aan enkele kamers van de andere te scheiden door onder de deuren tussen de kamers uitzettingsvoegen aan te brengen.

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.