Hoeveel vloer heb ik nodig voor mijn ruimte?

Als je een nieuwe vloer plaatst, moet je met een aantal zaken rekening houden alvorens een bestelling te plaatsen in het plaatselijke verkooppunt. Een uiterst belangrijk onderdeel van het plaatsingsproces is het meten van je vloeroppervlakte en het berekenen van hoeveel vierkante meter vloer je eigenlijk moet aankopen.

Wat moet ik weten?

Elke ruimte is anders. De vorm, de muren en het aantal deuropeningen, hoeken en kanten kunnen sterk variëren. Hoe meer hoeken, hoe moeilijker het kan zijn om te berekenen hoeveel vloerbekleding er nodig is.

Meet de lengte en breedte van de ruimte en plan de richting van je vloerplanken. De vloer wordt doorgaans in dezelfde richting als de voornaamste lichtbron (bv.: het voornaamste raam) gelegd. Je moet altijd een opening van 10 millimeter laten aan muren, dorpels, trappen, leidingen, enz. zodat de vloer kan uitzetten. Vloeren zetten uit en krimpen door temperatuurschommelingen of wisselende vochtigheidsgraad. Daarom hebben ze ruimte nodig om te bewegen. Zo voorkom je open voegen en krakende geluiden.

Zorg ervoor dat je genoeg hebt

Wanneer je hebt berekend hoeveel je nodig hebt, moet je ook rekening houden met ongebruikte stukken. Bij het zagen van vloeren zul je onvermijdelijk stukken overhouden die je nergens anders kunt gebruiken. Voor een ruimte met een regelmatige vorm, kun je uitgaan van 5% extra vloer. Voor complexere ruimtes met veel hoeken, bochten, enz. raden we 10% extra aan.

Meer informatie:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.