Geniet van een korting op Capture en Alpha PVC 4+1 mm

Kan ik Quick-Step laminaatvloeren op de onderliggende vloer lijmen?

Het kan, maar onthoud dat het niet aanbevolen is en de garantie ongeldig zal maken. Alleen voor de trapcovers is het toegestaan om het laminaat op de treden vast te lijmen.

De onderliggende vloer moet perfect egaal en vochtwerend zijn. Je zult waarschijnlijk een egalisatiemiddel en een gepaste vochtremmende laag moeten gebruiken. Je hebt bovendien een hars nodig dat een voldoende hechting met de rug van het laminaat verzekert.

Waarom zou je lijm op de volledige oppervlakte willen gebruiken?

Vloerverwarming

Als je de juiste Quick-Step ondervloer gebruikt, is de combinatie van vloerverwarming met een zwevende plaatsing helemaal geen probleem. Raadpleeg de plaatsingshandleiding voor meer informatie.

Geluidsisolatie

Je moet een onderscheid maken tussen transmissiegeluid en reflectiegeluid. Transmissiegeluid kun je alleen met een zwevende installatie beperken. Het lijmen van de vloerbekleding zal de geluidsisolatie verbeteren.

Reflectiegeluid kun je inderdaad beperken door de vloer volledig te lijmen. Maar Quick-Step heeft ook daar de ideale oplossing voor: de Quick-Step Unisound of Quick-Step Unisound Pro ondervloeren. Ze stellen je in staat de voordelen van een zwevende vloer met geluidsisolatie te combineren.

 

Ook interessant:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Kan ik panelen met Uniclic ook lijmen? Een gelijmde voeg is toch sterker dan een voeg zonder lijm?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.