Go to content Go to search

Hoe kies ik de perfecte ondervloer voor mijn laminaatvloer?

Elke doe-het-zelver weet dat een goed begin het halve werk is. Dit is niet anders bij het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer. Er is immers één stap die doorslaggevender is voor succes dan alle andere als je van plan bent om een nieuwe laminaatvloer te leggen. En welke stap is dat? De juiste ondervloer kiezen. We geven je graag een woordje uitleg.

Welk type ondervloer moet ik kiezen?

Er is een geschikt type ondervloer voor elke kamer en situatie. Neem even de tijd om na te denken over wat je precies nodig hebt. 

  • Is dit een kamer waarin je maar af en toe rondloopt, zoals een slaapkamer of een zolder? Dan kun je kiezen voor onze budgetvriendelijke Quick-Step Basic Plus-ondervloer.

  • Of wil je je vloer in een woonkamer of keuken plaatsen, waar veel meer mensen komen? Dan is een geluidsabsorberende ondervloer een betere keuze, zoals onze Quick-Step Unisound.

  • Wil je het geluid van voetstappen zoveel mogelijk dempen om een rustige werk- of woonomgeving te creëren? In dat geval is Quick-Step Silent Walk precies wat je nodig hebt. Dit is ook de perfecte ondervloer voor als je vloerverwarming of -koeling hebt!

  • Wil je een laminaatvloer plaatsen op de bovenste verdieping van een huis of in een appartement? Demp het geluid van voetstappen met onze Quick-Step Transitsound-ondervloer.

  • Als de vloer waarop je je laminaat gaat leggen nogal oneffen is, of als je het bovenop een bestaande tegelvloer wil plaatsen, is onze Quick-Step Thermolevel-ondervloer je beste optie: deze ondervloer strijkt alle oneffenheden in de ondervloer glad (oneffenheden tot maximaal 4 mm). Deze ondervloer zorgt ook voor extra isolatie.

  • Al onze ondervloeren voor laminaat beschermen je vloer tegen opstijgend vocht
Ontdek alle ondervloeren
Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.