Go to content Go to search

Mag ik Quick-Step pvc-vloeren boven op een bestaande vloer plaatsen?

Het type, de kwaliteit en voorbereiding van de ondervloer hebben een grote impact op het eindresultaat van de plaatsing. Als de ondervloer niet geschikt is voor de plaatsing van een Quick-Step pvc-vloer, dan moet je gepaste maatregelen treffen.

Gelijmde plaatsing

Als je gaat lijmen, moet de bestaande vloerbekleding volledig worden verwijderd. Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn. De ondervloer moet waterpas liggen en alle losse of zwevende delen moeten vastgenageld worden. Breng een egale vloer of egaliseermiddel aan voor een perfect gladde en poreuze voorbereiding van de ondervloer. De ondervloer moet poreuze zijn zodat de lijm en ondervloer goed kunnen hechten.

Bij plaatsing op een houten ondervloer mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 10% bedragen. Bovendien moet het oppervlak onder de houten ondervloer helemaal droog zijn. Eventuele kruipruimten onder de plankenvloer moeten geventileerd zijn. Verwijder alle obstakels en zorg voor voldoende ventilatie (minimaal 4 cm² totale ventilatieopeningen per m² vloeroppervlak). De vloerplanken moeten bedekt worden met multiplex van minimaal 6 mm. Verwijder alle obstakels. Vastnagelen doe je met ringnagels in rasterformaat, 75 mm rond de perimeter en 150 mm in het midden.

Zwevende plaatsing

Bij zwevende vloeren moet de ondervloer stabiel en stevig bevestigd zijn. Bovendien mag het niet zacht, beschadigd of los geplaatst zijn.

  • De volgende vloerbekledingen moeten verwijderd worden: tapijt, naaldvilt, cushion vinyl, zwevend laminaat en parket, enz.
  • Hoeft niet verwijderd te worden: keramische tegels, PVC, VCT, gelijmde laminaat en parket, vaste vloerplanken, enz.
  • Hoeft niet verwijderd te worden, maar het gebruik van PE-folie is verplicht om verschuiven te voorkomen: gelijmde PVC, gelijmde linoleum en gelijmd geolied parket

Bij plaatsing op een houten ondervloer moet de bestaande vloerbekleding eerst verwijderd worden. Er mogen geen sporen van schimmels en/of insectennesten zijn. De ondervloer moet waterpas liggen en alle losse delen moeten vastgenageld worden. Breng een geschikte houten uitvlakplank of egaliseermiddel aan om de ondervloer perfect voor te bereiden. De uitvlakplanken moeten om de 30 cm vastgezet worden met schroeven. De kruipruimte onder de plankenvloer moet voldoende geventileerd zijn. Verwijder alle obstakels en zorg voor voldoende ventilatie (minimaal 4 cm² totale ventilatieopeningen per m² vloeroppervlak). Het vochtgehalte van het hout mag niet meer dan 10% bedragen.

 

Ook interessant:

BEKIJK DE VIDEO

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.