Go to content Go to search

Hoe kan ik open groeven in mijn laminaatvloer herstellen?

Door vocht kunnen je laminaatvloeren wat krimpen of uitzetten. Deze schommeling in vochtigheid kan ervoor zorgen dat ze losklikken en gaan verschuiven, waardoor er openingen tussen de planken ontstaan. Gelukkig hoef je de hele vloer niet te verwijderen om deze open groeven te sluiten. Aan de hand van de volgende stappengids los je dit probleem in een handomdraai op.

Allereerst moet nagegaan worden of er vaste punten zijn (bv. kookeiland op de vloer, schroeven, ...). Zo ja, dan moeten ze verwijderd worden, aangezien een zwevende plaatsing volledig zwevend moet zijn.

Leg eerst het volgende gereedschap klaar: een hamer, beitel, trekijzer en stootblok. Optioneel: houtlijm.

  • Bestudeer de open groef en probeer te bepalen in welke richting de plank verschoven is. Dit is de kant waar je de plint gaat verwijderen.
  • Gebruik beitel en hamer om de plint te verwijderen aan de kant waar de laminaatplank naar verschoven is, of gebruik een dubbelzijdig kleefmiddel op een stootblok om te vermijden dat de muurvoet verwijderd raakt.
  • Verwijder al het vuil en stof van de vloer en de opening, zodat de opening proper is vooraleer deze te dichten.
  • Als de basisplank verwijderd is, zul je kunnen zien welke plank losgeraakt is. Klop met de hamer en het stootblok de plank terug op zijn plaats om de open groef te dichten. Je kunt wat houtlijm gebruiken in de barst tussen beide planken om ervoor te zorgen ze niet weer loskomt.

Lijm je plint terug samen en je laminaatvloer is weer zo goed als nieuw.

Meer informatie:

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.