Go to content Go to search

Je Quick-Step-vloer reinigen en onderhouden

Een vloer wordt nu eenmaal vuil. Gelukkig zijn Quick-Step vloeren onderhoudsvriendelijk. Met deze tips reinig je je laminaatvloer in een handomdraai. 

Haal eerst je stofzuiger boven, twee emmers, een dweil en Quick-Step Clean.


  1. Stofzuig je vloer grondig. Gebruik een parketborstel zodat je geen krassen maakt op je vloer. Veeg goed zodat je zeker alle stof verwijdert.
  2. Vul een van de emmers met één dopje Quick-Step Clean per 5 liter water. De andere emmer vul je met proper water. Zo kun je je dweil of vloerdoek afspoelen. Anders verspreid je het vuil gewoon in het rond.
  3. Je hebt gestofzuigd en je emmers staan klaar. Nu is het tijd om de vloer te dweilen. Dompel je dweil in de emmer met Quick-Step Clean, wring deze goed uit en begin te dweilen. Voor je het weet, is je vloer kraaknet! Spoel de dweil in de tweede emmer om deze weer proper te maken. Herhaal tot je vloer schittert.

Pro-tip: dweil in de richting van je planken om droogstrepen te voorkomen.

Zie onze onderhoudsbrochure voor meer gedetailleerde instructies.


Sommige Quick-Step laminaatvloeren zijn waterbestendig dankzij onze HydroSeal-technologie, een waterafstotende coating die voorkomt dat water in de groeven van de vloer dringt. Dit betekent dat je je vloer kunt schoonmaken met zoveel water als je zelf wilt! Zorg ervoor dat je binnen 12/24 uur (afhankelijk van de productreferentie) al het water verwijdert.

Meer informatie:

Meer informatie over het reinigen van je laminaatvloer

Bekijk de video

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.